Bright Space

CASE STUDIES

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Horizon Discovery

Lead Designer - The Workspace Consultants

Horizon Discovery is a revenue generating life sciences company who, requiring larger premises on the Cambridge Research Park, relocated to a recently completed building.  The brief included 29 bio-tech labs, each with specific service requirements.  Bold brand colours were used to brighten the office spaces, acoustic screens break up the open areas and sofa pods allow for informal meetings.  The reception received a bespoke LED pendant light sculpture, inspired by the shape of the double helix of DNA.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Jagex

Lead Designer – The Workspace Consultants/COEL

Jagex are a leading games studio in Cambridge, they wanted to refurbish their offices alongside a company re-brand, their objective being to provide a funky, comfortable new workspace that would attract and retain high quality staff.  A brand led concept for the interior had been provided by the design firm Director Group and needed to be taken through to the detailed design stage, with the specification of finishes & furniture and a cost engineering process carried out, followed by supporting the contactor during the works.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Conning Asset Management

Designer – The Workspace Consultants

The client brief was to design a high quality interior that exudes prestige – not difficult to achieve with 8th floor windows overlooking the Monument in London.
David Begbie was commissioned to produce an art installation for the reception area, the wave design was carried through into the offices, providing privacy on the glazed partitions.  A mural of Einstein inspires those working in the open office area.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

La Doria

Lead Designer – The Workspace Consultants

Having outgrown their premises, La Doria, the leading supplier of canned and dried foods, purchased a new office and wanted the interior to be stylish but not ostentatious.  The client set a challenge to design the workspace and tasting kitchens so that all cabling was hidden, something that was accomplished using beautifully and intelligently designed Koleksiyon furniture throughout. 
The concept of hiding cables has remained with me – a challenge I now set myself on every project I work on.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Cambridge Associates

Designer – Business Design Solutions

The brief for this London based investment firm was to offer a dramatic first impression to clients as they entered the office space, this was achieved using a bespoke illuminated kiln form textured glass ‘river’ on the ceiling with curved panels to conceal the waiting area.  The river theme continued through into the breakout area with a flowing resin floor and textured glazing used in the doors and wall lights.